• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

De ontwikkeling van de Thermomix door de jaren heen

In 1961 brengt Vorwerk voor het eerst een keukenmachine op de markt, de VKM5. Dit was het eerste apparaat waarmee je volledig automatisch kon mixen, een handig keukenapparaat was geboren. In de erop volgende jaren bracht het bedrijf twee vernieuwde modellen op de markt waarbij het mixen op verschillende snelheden mogelijk werd.

Tien jaar na de productie van de eerste keukenmachine bracht Vorwerk voor het eerst een model op de markt die de naam Thermomix droeg. Dat was in 1971 toen ze het eerste model introduceerden dat niet alleen maar kon hakken en mixen maar ook kon verwarmen. Vanaf dat moment worden er ook accessoires geïntroduceerd en wordt er meer nagedacht over de styling van het apparaat.

De functies van de Thermomix worden vanaf 1996 aanzienlijk uitgebreid. Deeg kneden en turbo mixen deed z'n intrede en met de introductie van de varoma functie (stomen) op de TM31 in 2004 werd het koken op drie niveaus mogelijk.

De geïntroduceerde TM31 was een ongekend succes. Niet alleen de varoma functie, maar ook de mogelijkheid van koken en gecontroleerd verwarmen van 37 tot 120 graden was een succes. Ook het met nog meer kracht mixen en de functie omgekeerd roeren (linksom, zonder mes) werd toegevoegd. Hierdoor werd het mogelijk om te roeren terwijl de ingrediënten intact bleven. Ook werd er een weegschaal in het apparaat geïntegreerd.

Met de lancering van de Thermomix TM5 in 2014 werd nog meer technologie toegepast.  De individuele bedieningsknoppen werden vervangen door een touch-screen en de inhoud van de mengbeker en de Varoma werd vergroot. Met dit toestel werd het zgn. begeleid koken mogelijk dankzij een chip met recepten uit het basiskookboek. Met de cook-key kon het begeleid koken worden uitgebreid en had je toegang tot het wereldwijde receptenplatform Cookidoo.

De Thermomix TM6 is het nieuwste model en dateert uit 2019. Dit toestel heeft een groter touchscreen en een aantal extra functies zoals sous-vide koken, slow-cooking, fermenteren en karameliseren. Wifi en bluetooth zijn in dit toestel automatisch geïntegreerd en geven je onmiddellijke toegang tot meer dan 40.000 recepten van het Cookidoo-platform. De TM6 blijft up-to-date doordat er regelmatig updates verschijnen, indien dit het geval is geeft de TM6 dit zelf aan.