• Thermomix kopen zodat je ook handig kan koken?
  • Demonstratie bij jou thuis (omgeving Amsterdam, Utrecht, Hilversum, Amersfoort) boeken?
  • Demonstratie in onze kookstudio boeken?
  • Neem dan contact met ons op!
  • App of bel voor een afspraak 06-83527140

Wat kan de Thermomix voor je doen?

Wegen: de weegschaal weegt op 1 gram nauwkeurig en werkt ook wanneer de motor draait.

Mixen: je mixt soep fluweelzacht zonder room toe te voegen. Een smoothie of hummus maak je in enkele seconden.

Mengen: de krachtige motor en het vlijmscherpe mes meng je zonder problemen diverse ingrediënten. Het is mogelijk om allerlei vloeibare of bevroren ingrediënten te mengen. Het is zelfs mogelijk om ijs te maken van bevroren fruit. De Thermomix is ook ideaal om marinades, tapenades, dipsauzen en sla dressings te mengen. 

Hakken: groenten, noten, kruiden, harde kazen, de Thermomix hakt het zo grof of fijn je wilt.

Malen: met deze functie kan je kruiden tot poeder malen en maak je je eigen madras, ras el hanout of ander kruidenmengsel. Je kan suiker tot poedersuiker en koffiebonen tot koffiepoeder malen. Maar ook ijsblokjes crushen of je eigen meel maken van kikkererwten, havermout, amandelen en ga zo maar door. 

Kneden: de Thermomix kneedt moeiteloos zwaar beslag en deeg. Je eigen brood kneden, pastadeeg maken, alles wordt kinderspel met de kneedfunctie van de Thermomix.

Opkloppen: met behulp van de bijgeleverde vlinder klop je eiwit tot schuim, chocolade tot mousse of rode bessen tot crème.

Roeren: de messen kunnen twee kanten op draaien. Door het mes met de botte kant te laten draaien, de zgn. functie linksom draaien, beschadig je de ingrediënten in de mengbeker niet tijdens het roeren.

Emulgeren: emulgeren is het is het mengen van twee stoffen die normaal gesproken niet goed met elkaar zouden mengen (bijvoorbeeld water en olie). Met deze functie kan je een vetstof en een vloeistof op basis van water vermengen tot een mooie emulsie of crème. Ideaal om mayonaise, vinaigrettes of dressings te mee maken. 

Stomen (varoma functie): met de bijgeleverde varomaschaal kan je groenten, vis of gevogelte stomen. Door voedsel te stomen behoud je de  natuurlijke smaak- en voedingsstoffen. Lekker, licht en gezond!

Koken: je kan de mengbeker gebruiken zoals een waterkoker, waarbij je de temperatuur kan volgen. Handig om bijvoorbeeld rijst te koken, uien te sauteren, soep te koken of boontjes te pocheren.

(Gecontroleerd) verwarmen: je kan de gewenste temperatuur instellen en tot maximaal 12 uur op deze temperatuur houden. Hierdoor kan je gerechten of ingrediënten warm houden. De Thermomix heeft sensoren in de mengkom die precies meten wat de temperatuur in de beker is en stuurt deze bij indien nodig.

Fermenteren: met deze functie kan je zelf op een makkelijke manier yoghurt maken. Zelfgemaakte yoghurt is extra gezond omdat het veel levende yoghurtculturen bevat zonder kleur-of smaakstoffen, conserveringsmiddelen of stabilisators. 

Slow-cooking: dit is een kooktechniek waarbij je meer tijd uittrekt om je gerecht klaar te maken. De bereidingstemperatuur is meestal maximaal 80°en dat zorgt ervoor dat ingrediënten meer tijd hebben om hun smaak af te geven. Met de Thermomix kan je je toestel voor uren inschakelen op deze kookmodus. Vlees dat op lage temperatuur gegaard is zal meer smaak afgeven en botermals worden.

Sous-vide koken: dit is een techniek om vacuümverpakt voedsel op een meestal lage en constante temperatuur in water te garen. Het zorgt ervoor dat textuur, smaak-en voedingsstoffen van vlees, gevogelte, vis, schaaldieren, groenten en fruit optimaal tot hun recht komen. 

Koken op hogere temperatuur (tot 160°) maakt het mogelijk om in een handomdraai de perfecte karamel te maken en ingrediënten aan te bakken. De functie is beschikbaar bij het begeleid koken.

Filmpjes

Als je de Thermomix aan het werk wilt zien, of wat meer duidelijkheid wilt hebben over bepaalde functies, bekijk dan onderstaande filmpjes. In het eerste filmpje zie je wat de Varoma functie inhoudt, waarschijnlijk de meest onbekende functie van de Thermomix. Maar wel een hele fijne, je maakt er de lekkerste all-in-one gerechten mee. En ook nog eens gezond, want het eten wordt gestoomd.

Koken met stoom is een eeuwenoude techniek uit Azië. Het voordeel van stomen is dat  de gezonde voedingsstoffen (vitamines, mineralen, anti-oxydanten), smaak, geur, kleur en sappen beter behouden blijven dan bij koken in water. Dat geldt niet alleen voor groente maar ook voor vis. Als je vis stoomt behoudt het zijn celstructuur zonder uit elkaar te vallen. En omdat er bij stomen geen olie of boter wordt gebruikt, is het gebruik van de Varoma functie een synoniem voor een lichte keuken.