Tijd: 20 min
Voor: 2 personen
Ingrediënten:
150 g pasta (penne of fusilli)
1 courgette (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
2 el roomkaas (naturel of met kruiden)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
300 ml water of bouillon
Olie, peper en zout
Bereiding:
Fruit ui en knoflook in olie in een diepe pan.
Voeg de courgette toe en bak kort mee.
Voeg ongekookte pasta en water/bouillon toe.
Laat 10–12 min zachtjes koken tot de pasta gaar is.
Roer op het eind de roomkaas erdoor. Breng op smaak.
Tijd: 15–20 min
Voor: 2 personen
Ingrediënten:
150 g rijst
2 eieren
1 paprika
1 wortel
1 kleine prei
Sojasaus of ketjap
Olie, peper
Bereiding:
Kook de rijst. Snijd ondertussen de groenten fijn.
Bak de groenten in een wok met een beetje olie.
Voeg de gekookte rijst toe en roerbak mee.
Voeg wat sojasaus toe voor smaak.
Bak in een aparte pan de eieren en leg ze bovenop.
Tijd: 10 min
Voor: 1 persoon
Ingrediënten:
2 sneetjes volkorenbrood
1 handje verse spinazie
1 plak kaas (bijv. 30+ of mozzarella)
Mosterd of hummus (optioneel)
Bereiding:
Beleg een boterham met spinazie en kaas.
Voeg eventueel wat mosterd of hummus toe.
Bak in een pan of tosti-ijzer goudbruin.
Lekker met een simpele kom soep of salade.
Tijd: 15 min
Voor: 2 personen
Ingrediënten:
2 grote wraps
1 blik kidneybonen of zwarte bonen (uitgelekt)
1 avocado
1 tomaat
Limoensap, peper, zout
Komijn (optioneel)
Bereiding:
Prak de avocado met wat limoensap, peper en zout.
Verwarm de bonen kort in een pan met een snufje komijn.
Beleg de wraps met bonen, avocado en plakjes tomaat.
Oprollen en klaar!
Tijd: 20 min
Voor: 2 personen
Ingrediënten:
1 ui
1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes
300 ml groentebouillon
2 sneetjes (oud) brood
Olie, oregano, peper
Bereiding:
Fruit ui en knoflook in olie.
Voeg tomaten en bouillon toe, laat 10–15 min koken.
Pureer met een staafmixer.
Rooster brood met wat olijfolie en oregano in een pan of oven.
Serveer de soep met het brood.