Eénpanspasta met courgette en roomkaas

Tijd: 20 min
Voor: 2 personen

Ingrediënten:

  • 150 g pasta (penne of fusilli)

  • 1 courgette (in blokjes)

  • 1 ui (gesnipperd)

  • 2 el roomkaas (naturel of met kruiden)

  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)

  • 300 ml water of bouillon

  • Olie, peper en zout

Bereiding:

  1. Fruit ui en knoflook in olie in een diepe pan.

  2. Voeg de courgette toe en bak kort mee.

  3. Voeg ongekookte pasta en water/bouillon toe.

  4. Laat 10–12 min zachtjes koken tot de pasta gaar is.

  5. Roer op het eind de roomkaas erdoor. Breng op smaak.


Rijst met gebakken ei en groenten

Tijd: 15–20 min
Voor: 2 personen

Ingrediënten:

  • 150 g rijst

  • 2 eieren

  • 1 paprika

  • 1 wortel

  • 1 kleine prei

  • Sojasaus of ketjap

  • Olie, peper

Bereiding:

  1. Kook de rijst. Snijd ondertussen de groenten fijn.

  2. Bak de groenten in een wok met een beetje olie.

  3. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak mee.

  4. Voeg wat sojasaus toe voor smaak.

  5. Bak in een aparte pan de eieren en leg ze bovenop.

Gezonde volkoren tosti met spinazie en kaas

Tijd: 10 min
Voor: 1 persoon

Ingrediënten:

  • 2 sneetjes volkorenbrood

  • 1 handje verse spinazie

  • 1 plak kaas (bijv. 30+ of mozzarella)

  • Mosterd of hummus (optioneel)

Bereiding:

  1. Beleg een boterham met spinazie en kaas.

  2. Voeg eventueel wat mosterd of hummus toe.

  3. Bak in een pan of tosti-ijzer goudbruin.

Lekker met een simpele kom soep of salade.

Wraps met bonen en avocado

Tijd: 15 min
Voor: 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 grote wraps

  • 1 blik kidneybonen of zwarte bonen (uitgelekt)

  • 1 avocado

  • 1 tomaat

  • Limoensap, peper, zout

  • Komijn (optioneel)

Bereiding:

  1. Prak de avocado met wat limoensap, peper en zout.

  2. Verwarm de bonen kort in een pan met een snufje komijn.

  3. Beleg de wraps met bonen, avocado en plakjes tomaat.

  4. Oprollen en klaar!

Snelle tomatensoep met geroosterd brood

Tijd: 20 min
Voor: 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 300 ml groentebouillon

  • 2 sneetjes (oud) brood

  • Olie, oregano, peper

Bereiding:

  1. Fruit ui en knoflook in olie.

  2. Voeg tomaten en bouillon toe, laat 10–15 min koken.

  3. Pureer met een staafmixer.

  4. Rooster brood met wat olijfolie en oregano in een pan of oven.

  5. Serveer de soep met het brood.