Eénpanspasta met spinazie en tomaat

Klaar in: 20 minuten
Voor: 2 personen

Ingrediënten:

  • 150 g pasta (penne of spaghetti)

  • 2 handen verse spinazie

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 1 ui, gesnipperd

  • 1 teen knoflook, fijngesneden

  • Olijfolie, peper & zout

Bereiding:

  1. Fruit ui en knoflook in olijfolie in een grote pan.

  2. Voeg tomatenblokjes en ongekookte pasta toe.

  3. Voeg ± 300 ml water toe en laat op laag vuur koken tot de pasta gaar is.

  4. Voeg op het einde de spinazie toe tot deze geslonken is. Breng op smaak.

Snelle groentencurry met kikkererwten

Klaar in: 25 minuten
Voor: 2–3 personen

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten

  • 1 rode paprika, in stukjes

  • 100 g diepvriesdoperwten

  • 1 blik kokosmelk

  • 2 el currypasta (rood of geel)

  • Olie en rijst naar keuze

Bereiding:

  1. Verhit olie in een pan, voeg currypasta toe en roer kort aan.

  2. Voeg paprika, kokosmelk en kikkererwten toe. Laat zachtjes sudderen.

  3. Voeg op het einde de doperwten toe en laat nog 5 min meekoken.

  4. Serveer met rijst.

Wraps met hummus en gegrilde groenten

Klaar in: 15 minuten
Voor: 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 grote volkoren wraps

  • 1 courgette, in plakken

  • 1 rode paprika, in repen

  • 4 el hummus

  • Olijfolie, peper & zout

Bereiding:

  1. Grill de groenten in een grillpan of oven met wat olie.

  2. Smeer hummus op de wraps, leg de groenten erop.

  3. Rol op, eventueel even terug in de pan grillen voor een krokante buitenkant.

Omelet met restjes groente

Klaar in: 10–15 minuten
Voor: 1–2 personen

Ingrediënten:

  • 3 eieren

  • 1 handje geraspte kaas

  • Restjes groente (bijv. champignons, spinazie, paprika)

  • Olie of boter

Bereiding:

  1. Kluts eieren, voeg kaas toe.

  2. Bak groenten kort aan in een pan, giet het eimengsel erover.

  3. Laat langzaam stollen. Serveer met brood of salade.

Snelle soep van zoete aardappel & wortel

Klaar in: 30 minuten
Voor: 4 kommen

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes

  • 3 wortels, in stukjes

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 750 ml groentebouillon

  • Komijn, peper, olie

Bereiding:

  1. Fruit ui en knoflook in olie.

  2. Voeg groenten en komijn toe, kort meebakken.

  3. Voeg bouillon toe en laat 20 min koken.

  4. Pureer tot gladde soep.