Klaar in: 20 minuten
Voor: 2 personen
Ingrediënten:
150 g pasta (penne of spaghetti)
2 handen verse spinazie
1 blik tomatenblokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
Olijfolie, peper & zout
Bereiding:
Fruit ui en knoflook in olijfolie in een grote pan.
Voeg tomatenblokjes en ongekookte pasta toe.
Voeg ± 300 ml water toe en laat op laag vuur koken tot de pasta gaar is.
Voeg op het einde de spinazie toe tot deze geslonken is. Breng op smaak.
Klaar in: 25 minuten
Voor: 2–3 personen
Ingrediënten:
1 blik kikkererwten
1 rode paprika, in stukjes
100 g diepvriesdoperwten
1 blik kokosmelk
2 el currypasta (rood of geel)
Olie en rijst naar keuze
Bereiding:
Verhit olie in een pan, voeg currypasta toe en roer kort aan.
Voeg paprika, kokosmelk en kikkererwten toe. Laat zachtjes sudderen.
Voeg op het einde de doperwten toe en laat nog 5 min meekoken.
Serveer met rijst.
Klaar in: 15 minuten
Voor: 2 personen
Ingrediënten:
2 grote volkoren wraps
1 courgette, in plakken
1 rode paprika, in repen
4 el hummus
Olijfolie, peper & zout
Bereiding:
Grill de groenten in een grillpan of oven met wat olie.
Smeer hummus op de wraps, leg de groenten erop.
Rol op, eventueel even terug in de pan grillen voor een krokante buitenkant.
Klaar in: 10–15 minuten
Voor: 1–2 personen
Ingrediënten:
3 eieren
1 handje geraspte kaas
Restjes groente (bijv. champignons, spinazie, paprika)
Olie of boter
Bereiding:
Kluts eieren, voeg kaas toe.
Bak groenten kort aan in een pan, giet het eimengsel erover.
Laat langzaam stollen. Serveer met brood of salade.
Klaar in: 30 minuten
Voor: 4 kommen
Ingrediënten:
2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
3 wortels, in stukjes
1 ui
1 teen knoflook
750 ml groentebouillon
Komijn, peper, olie
Bereiding:
Fruit ui en knoflook in olie.
Voeg groenten en komijn toe, kort meebakken.
Voeg bouillon toe en laat 20 min koken.
Pureer tot gladde soep.